Kategorier
Advokat

Vem kan kontakta en asyladvokat i Stockholm

Att vara asyladvokat i Stockholm är på många sätt ett tufft men samtidigt stimulerande yrke och många duktiga utövare av yrket finns tillhands i huvudstaden.

Vem som har rätt till asyl och vem som inte har det kan vara ett stort dilemma som asyladvokat att bedöma. Man behöver hela tiden kolla upp vad lagen säger om asyl och man måste vara professionell i alla lägen, även i dessa lägen då man tyckte att det borde vara annorlunda i lagtexten.

Denna artikel kommer att helt kort nämna några av de aspekter som en asyladvokat kommer att jobba med och vilka som kan vända sig till en asyladvokat. Den tar även upp de dilemman som kan uppstå när man är verksam inom yrket en längre tid.

Om att jobba som asyladvokat i Stockholm

Att arbeta som asyladvokat i Stockholm är både ett stimulerande och krävande arbete. Samtidigt som man ska vara medmänsklig och lyhörd, behöver man hela tiden se vad lagen säger gällande asyl och möjligheten att som nyanländ komma till ett nytt land, i detta fall Sverige.

Man får många gånger vara beredd på att de beslut man tar kan resultera i deportation av enskilda personer såväl som hela familjer, för att det står i lagtext vem som har rätt till asyl och vem som kanske inte har det. Det kan ofta vara frustrerande när man vill hjälpa någon.

Vem kan anlita en asyladvokat?

Vill man komma i kontakt med en asyladvokat kan man, både som nyanländ och som en person som bott i landet en tid, alltid komma i kontakt med duktiga och kunniga personer som arbetar för ansedda firmor i Stockholm. Frågorna kan vara många och komplicerade när det kommer till asyl.

Det är inte alltid helt lätt att veta vem man ska ta kontakt med, och därför kan det vara bra att både kolla med det lokala nätverket av vänner och bekanta samt på nätet, för att se vad tidigare kunder rekommenderar för advokater och jurister.