Kategorier
Allmänt

Arbetstillstånd – kräver kunskap om migrationsrätt

Den som vill arbeta i Sverige och som inte är medborgare i ett EU-land, behöver skaffa sig arbetstillstånd. Anlita en juristbyrå med kunskap om migrationsrätt.

Under en utlandstjänstgöring har du blivit bekant med en familj som gärna vill flytta till Sverige och arbeta. Både man och hustru har specialistkunskaper inom medicinområdet, men de bor inte i något EU-land. För att kunna arbeta i vårt land behöver de arbetstillstånd. Dessutom krävs det att ett arbete har utannonserats på ett korrekt sätt. Och med villkor som överensstämmer med svenska kollektivavtal.

Du bevakar platsannonser för dina vänners räkning. Du kopierar en sådan annons och mailar den till dem. Efter en ansökan visar det sig att arbetsgivaren är beredd att anställa en av dina bekanta och företaget startar processen om arbetstillstånd.

Arbetstillstånd – kontakt med proffs

Du inser ganska snabbt att ansökan om arbetstillstånd inte ska ledas av en amatör. Istället tar du kontakt med en juridisk byrå som har som specialinriktning att bistå med den typ av ärenden. De vet exakt vilka uppgifter som ska biläggas en ansökan. De hjälper till med att översätta ansökan till svenska eller engelska.

En byrå som kan allt om arbetstillstånd har snabbspår till Migrationsverket. Byrån granskar alla detaljer i ansökan. Uppgifter ska lämnas om den sökande, men även om någon annan familjemedlem ska följa med hit. Ett underlag ska visa att den sökande kan försörja sig och familjen här i landet. Om Migrationsverket ställer förfrågningar eller begär kompletterande uppgifter ser den juridiska byrån till att allt blir besvarat.

Mer information kring arbetstillstånd hittar du här: arbetstillstånd.eu