Kategorier
Företag

När konkursansökan är ett faktum

Varje företagare startar med tanken att finnas kvar länge och gå med vinst. Tyvärr finns det tillfällen då det inte går riktigt som man tänkt. Då kan företaget behöva göra en konkursansökan.

När företaget startade för många år sedan såg marknaden annorlunda ut. Efterfrågan på klockor var stor och att vara urmakare var lukrativt. Men tiderna hade förändrats. Hyrorna gått upp. Den största förändringen var nog internet och de billiga priserna man kunde hitta där. En typ av affärsverksamhet började gå ur tiden.

Anton hade kämpat länge och hade haft många återkommande kunder som bytte batterier och köpte nya klockor till hela familjer. Dessa försvann i sakta mak då det kom modernare klockor som kunde användas under vatten och som dessutom kunde tala om hur man sovit eller hur pulsen var just för tillfället.

Hjälp vid konkursansökan

Kostnaden för lagret, försäkringar och allt dyrare hyra gjorde till slut att det vettigaste var att själv försätta företaget i konkurs. Anton kontaktade en juristbyrå för att få hjälp med att på smidigaste sätt avsluta sitt livsverk.

Juristbyråns advokater var mycket omtänksamma och gick varligt fram i den känsliga situationen. Först skulle varor som företaget hade i lager säljas för att i möjligaste mån slippa stora skulder. Visst kändes det tungt att klockorna skulle säljas till skamligt låga priser men det var så det måste bli.

När hela processen var klar var Anton tacksam för all hjälp han fått med företagets konkurs. På grund av det kändes det ändå ok och han hade redan nya planer för framtiden. Läs mer om konkursansökan på den här hemsidan: konkursansökan.se