Kategorier
Allmänt

Så kan du plugga till arbetsrättsjurist i Stockholm

Drömmer du om att plugga till arbetsrättsjurist i Stockholm? Studierna må vara tuffa men i framtiden väntar dig en bra karriär samt ett spännande arbete.

I rollen som arbetsrättsjurist har du ett omväxlande arbete där du bland annat kan ha uppgifter som att upprätta avtal av olika slag, eller att representera en klient i en tvist. Det finns många lagar som hör till arbetsrätten och för dig med ett intresse av området kan en lysande karriär vänta, men hur gör du för att bli arbetsrättsjurist?

Drömmer du om att arbeta med den här typen av frågor kan du läsa till arbetsrättsadvokat i Stockholm. Ett av alternativen är att läsa juridik på Stockholms universitet. Där hittar du en valbar kurs i arbetsrätt där du har möjligheten att fördjupa dig i ämnet och lära dig mer.

Hur hittar du jobb som arbetsrättsjurist i Stockholm?

Att komma in på juridikprogrammet och klara av det är en bedrift i sig, men att finna det första jobbet efter studierna kan vara en lika stor utmaning många gånger. Som utbildad jurist har du dock eftertraktade kunskaper som är värda mycket på arbetsmarknaden, men några korta tips skadar aldrig.

Lägg ner mycket tid på att skapa ett bra CV och personligt brev när du ska söka ett jobb. Att använda exakt samma till olika arbetsgivare är inte alltid en bra idé, utan du bör rikta dig till just den du söker hos. Sedan kan du med fördel praktisera på en juristbyrå under din studietid för att få erfarenhet.